top of page

Peter Hess - zvucna masaza

Potreban ti je mir, duboka relaksacija , čiste jasne misli, osećaj zadovoljstva i topline? Sve ovo i mnogo više može ti pružiti terapeutska zvučna masaža.

texture 8.png
CSN zvucna masaza 1.jpg
bouquet 4.png

Ova metoda je licencirana od Peter Hess Instituta u Nemačkoj. Zahvaljujući prijatnom zvuku i finim vibracijama Peter Hess terapeutske zvučne činije nežno masiraju telo, pažnja se preusmerava, telo se umiruje i uspostavlja se sklad između tela, uma i duha. Telo se energizuje.
 
Sam tretman je jako prijatan. Poželjno je da imate udobnu odeću na sebi, legnete , udobno se smestite, pokrijete i uživanje može da počne. Činije se polažu na određene delove tela, ozvuče se palicom te zvuk i vibracija opuštaju noge, područje kukova, donji deo leđa, područje lopatica, opušta napetost u ramenima i vratu. Kada ozvučimo činiju na desnom stopalu, zvuk lagano teče duž cele noge i naviše. Interesantno je posmatrati telo kako se postepeno oslobađa od napetosti i postaje sve suptilnije. Dlanovi se takođe tretiraju i taj osećaj opuštanja prstiju, zglobova, mišića na rukama su vidljivi kako na licu klijenta tako i na opuštenijem držanju određenih delova tela.


Delovanje Peter Hess zvučne masaže:
Oslobađa od napetosti i blokada u telu
Doprinosi regeneraciji i revitalizaciji organizma
Podržava i unapređuje svest o telu
Ublažava probavne probleme
Poboljšava cirkulaciju
Obnavlja životnu radost
Pozitivno deluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti i motivacije.
Čišćenje prostora
 

Zašto su zvučne činije toliko moćne i pogodne za naše telo?
Svaka činija je kreirana za određeni deo tela. Peter Hess terapeutske zvučne činije izrađene su od dvanaest metala: zlato (Sunce), srebro (Mesec), živa (Merkur), bakar (Venera), gvožđe (Mars), kositar (Jupiter), olovo (Saturn), potom cink (deluje protiv stresa), meteorit (postiče energiju i aktivnost), bizmut (postiče probavni sistem), galenit (podrška zglobovima) i pirit (za jačanje pluća).

Legura čistih metala izliva se u obliku debelog diska i ručno kuje. U zavisnosti od veličine činije potrebno je zagrevati od 20-90 puta. Kovanje izvode iskusni majstori, a svakim dodatnim zagrevanjem i kaljenjem dobija se sve bolji zvuk, tako da je za jednu činiju potrebno oko 32 sata predanog rada. Rezultati istraživanja dr Haline i dr Mareka Potalski sa Univerziteta u Poznanju (Poljska), potvrdili da su kvalitet vibracija i spektar frekvencija zvučnih činija odgovaraju delovima tela kojima su namenjene. Samo najbolje zvučne činije su izabrane da nose naziv „Peter Hess terapeutske zvučne činije“.

bouquet 5.png
CSN sound healing 10 .jpg
CSN zvucna masaza 2.jpg
CSN zvucna masaza 4.jpg
bottom of page