top of page

O meni

Upoznajte se sa fragmentima mog života koji će vam dati detaljan prikaz kako je nastao Connect Soul Nature program.

Ana Milenkovic Connect Soul Nature.jpg
SSSS_200.jpg
Ana i Draginja.png
porodica.jpg
texture 3.png

Zdravo. Zovem se Ana.

 

Tako je moja mama odlučila, ako rodi ćerku zvaće se Ana po njenoj dragoj drugarici Ruskinji. Poželela je da imam tako lepo a jednostavno ime. Aprila 1978. godine njena želja se ostvarila.

 

"Lepo, a jednostavno" - interesantno da isti pristup primenjujem i ja u životu.

Detinjstvo

 

Nakon šesnaest meseci rodila se i moja sestra. Tata je imao priliku da bira i poželeo je da druga ćerka dobije ime po njegovoj baki Draginji, koju je mnogo voleo. Nastala je naša porodica Džunić. Tokom nedelje, roditelji su puno radili, a vikende smo provodili na placu. Samo priroda, mir i mi. Od igračaka smo nosile lastiš, nama sasvim dovoljno. 

Odrastanje

 

​Moj trogodišnji boravak u Švajcarskoj, tokom studija, uticao je na moje stavove i život. Puno toga sam naučila: kulturu, jezik, družila se u internacionalnom okruženju. Započela sam samostalan život, što sam kasnije nastavila i u Beogradu gde počinje moja profesionalna karijera.

Najpre mi je fokus bio na poslu, kome sam bila maksimalno posvećena najpre u konsultantskoj kući (gde su pohvale bile neizostavne), a potom i u prosveti.

 

Rođenjem moje dece moj fokus se znatno preusmerio. Porodica je zauzela prvo mesto u mom životu.

Moja porodica

Ljubav, pažnja, boravak u prirodi od malena prožima moje biće i u skladu sa tim vrednostima i danas funkcionišem i to prenosim na decu. Supruga sam motivisala da kupimo opremu za planinarenje i krenemo u obilazak šuma, planina. Često biramo mesta da nam bude „lepo, a jednostavno“.

texture 8.png

Unapređenje kvaliteta života

Ali u životu nije sve uvek lepo i jednostavno. 2010. godine moja mama se razbolela. Atrofija mišića. Moja Milica vrednica nije mogla da funkcioniše. Dane je provodila po bolnicama, na raznim analizama bez tačne dijagnoze. Nakon povratka iz bolnice bila je bleda, izmučena i potpuno bespomoćna. Sve moje resurse i pažnju usmerila sam na to šta bi moglo da joj pomogne. Pojavila mi se reč Reiki. Na Kolarcu se održavalo predavanje, otišla sam i upoznala se sa blagodetima koje Reiki, drevna isceljujuća tehnika, pruža. Jako sam se zainteresovala, put mi se otvorio ka sjajnim učiteljima Reikija, a mamu smo odveli kod jedne predivne učiteljice u Francusku. Već nakon prvog tretmana mami je bilo znatno bolje. Zapravo, toliko dobro da joj više nije trebao štap dok hoda!

IMG-3872.jpg
SSZ_0781.jpg

Reiki - moj životni prijatelj

 

Od tada, Reiki je sastavni deo našeg života. Na sve edukacije na koje sam išla uključila sam i mamu. Završile smo prvi, drugi, master nivo, Anđeoski Reiki. Primenjivala sam i primenjujem tehnike i kada sam u obilju zdravlja, ljubavi, novca i kada nisam. Reiki je postao moj životni prijatelj, učitelj, podrška za imunitet, putokaz za lični razvoj i razvoj intuicije.

Kako je rad se studentima i edukacija nakon 12 godina bilo moje prirodno okruženje, sa radošću sam završila i Učiteljski Reiki u želji da taj dar i znanje prenesem i drugima. Otvorila su mi se nova vrata, vrata ka vama.

texture 8.png
green element 16.png

Otvaraju se nova vrata

Moj poziv edukatora se nastavlja, samo u dugoj formi. Druga forma, tako lepo i jednostavno zvuči, ali do nje je trebalo stići. Radila sam u konsultantskoj kući četiri godine potom u prosveti 12 godina sa meni mnogo važnim i dragim ljudima. Nije mi bilo ni malo lako da iskoračim u nepoznato.  Govorili su mi: "Imaš siguran posao, odlične uslove u prosveti, odakle ti hrabrost i snaga, puniš 40. godina", ali taj unutrašnji zov bio je jači od svega.

Zahvalna sam mojoj porodici, mom ocu - mom životnom uzoru, svim mojim učiteljima i učenicima.

 

Međutim, kako kažu sreća prati hrabre, otputovali smo u Francusku gde sam imala priliku da imam konsultacije sa Draginjom Waser, IFC Success Coach. Nas dve - pravi spoj u pravo vreme. Seanse sa Draginjom su dragoceni trenuci u mom životu koji će mi ostati zauvek u pamćenju. Svaka seansa je imala određenu temu, svaka tema određenu metodologiju za otvaranje mojih potencijala. I zaista imala sam osećaj da se otvaram poput cveta. Kako je i sama tada rekla coach je samo tu da te navodi, a ja sam ta koja dolazim do zaključaka, kroz naš rad imala sam sve jasnije slike. Naš plac, priroda, srećni i zadovoljni ljudi, rad, stvaranje, edukacija. Rekla mi je: "Zapiši šta vidiš". Evo kako je to zvučalo: „Vidim ljude kako dolaze kod mene na nekom divnom mestu i nakon boravka vraćaju se kući ispunjeni i srećni, puni energije i novog znanja.“ Draginja me je vodila toliko duboko, do detalja, da sam osmislila i naziv organizacije i izgled loga, program, mesto, satnicu, saradnike, sve do sitnih detalja.

 

Doktorirala sam iz oblasti marketing menadžmenta, učestvovala u organizaciji velikih događaja najpre u okviru hotelske industrije, a potom iz oblasti edukacije. Moje novo poglavlje, novi projekat nazvala sam Connect with your Soul & Nature u okviru kojeg sam krenula sa organizacijom edukativnih događaja u prirodi, a sve u cilju da se klijenti izmeste iz gradske gužve i svakodnevnice, uživaju u prijatnom ambijentu i temama. Uspostavljam saradnju sa profesionalcima iz svojih oblasti, a pre svega divnim ženama koje su upotpunile da taj dan ostane dan za pamćenje. Organizovala sam tridesetak događaja i ugostila deset puta više zadovoljnih klijenata. Krenula sam i sa organizacijama u inostranstvu. 

 

Ostvarila sam sjajne konekcije za dalje, program koji oplemenjuje dušu, a onda usled epidemiološke situacije grupna dešavanja su u jednom periodu bila obustavljena. Usmerila sam energiju i pažnju na razvoj brenda  i upisala školu koja me je godinama privlačila. Škola za instruktora Joge! Da, joga je ušla u moj život kada sam imala 20 godina, iskreno najviše mi je prijala kada sam bila trudna sa Đorđem, a sa četrdeset sam poželela da naučim nešto više. Naučila sam mnogo više i uvidela koliko još imam da učim :) Tokom trajanja škole mama me je pitala da radim sa njom i primenjujem stečeno znanje. To je bila sjajna ideja. Radile smo zajedno, napredovale, a vremenom su krenule da se priključuju divne žene koje su takođe želele da vežbaju nežno. Nakon godinu dana nežnog vežbanja naša mala zajednica napravila je sjajne rezultate.

 

Obzirom da je interesovanje i zadovoljstvo klijenata krenulo da raste otvorila sam oazu u centru grada za holistički pristup unapređenja života. U okviru centra Connect Soul Nature (CSN) kreirala sam CSN program koji uključuje: Yogu, CSN tretmane, Edukacije.

 

Moja vrata su otvorena.

Zovem se Ana.

Kako se ti zoveš?

Dobrodošla!

bouquet 3.png
bottom of page